Lilypie Second Birthday tickers

40 gezmesi için yumurta kutusu... :)


Bilir misiniz bilmiyorum ama bizim adetlerimize göre doğumdan sonraki 40.günde yani loğusalık bitince anne bebeğiyle birlikte gezmeye çıkar,gittiği evlerdende yumurta toplar.Adetin amacı anne bu yumurtaları yesin,bebeğe en güzelinden süt yapsın,bebek doysun diyedir.Kıtlık olduğu dönemlerde yumurta,süt gibi gıdaları bulmak çok zormuş,oyüzden bu verilen yumurtalar,hatta bazı evlerden soğanda verirler,ozamanlar çok değerliymiş...İşte ozamandan beri bu adet bizde hala süregelir.Gerçi ben hiçbiryere gitmedim sayılır ama olsun bana gelecek olan bebişlere bol bol yumurta vermek istiyorum.Seviyorum bu adeti...
Kuzenimin 2,5 ay önce bebişi oldu,küçük Kenan bizlere merhaba dedi.Benim Tontiş bile abla oldu. :) Hem Kenan'ın odasında kullanabilsin hemde şıklık olsun diye birsüredir atmaya kıyamadığım bir çikolata kutusunu kumaşla kaplayıp azda süsleyip,içerisinede mavi tüller koyup,3yumurtayla birlikte minik keçe kalpler yaptım.Değişik olmuş ama dimi ? :))) Şimdi minik Kenan'ı bekliyoruz...
Benim Duru'mda 3 gündür sürekli ateşleniyor,çabucak geçsinde kuzucum sağlığına kavuşsun bir an evvel inşallah...

9 yorum:

  1. eveeettt bizde de var bu adetler ve uyguluyoruz çok yaşa sen, bundan sonraki ilk bebişe bende hazırlayacağım süper fikir çok beğendim sağlıkla güzellikler içinde büyüsün.

    YanıtlaSil
  2. Bizde de vardır bu adet ama seninkiler çok şık olmuş gerçekten. Bebişine geçmiş olsun annesi:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir adetmiş. Ben bilmiyordum doğrusu. kutun da, içi de çok şık ve sevimli olmuş:)))

    YanıtlaSil
  4. aslında yaşatılması gerekilen insanlara değer verildiğini gösteren küçük ama güzel şeyler bunlar...Teşekkür ederim herkese.Sevgili Nedret ablacım çok teşekkür ederim,Duru bugün daha iyi çok şükür.Lolipucum bence sende sana gelen bebişlere ver,birde ben bu kutunun içine şeker,çikolata falanda koyacağım.Bak gör ne çok mutlu oluyorlar... :)

    YanıtlaSil
  5. Bizde de var, hatta verirken "yumurta gibi olsun" der annem. Süt vermek te iyi derler. Eskiden lüzumsuz bulurdum ama yaş geçtikçe çok seviyorum bu adetlerimizi.
    Ama senin sunumun çok daha güzel.

    YanıtlaSil
  6. Bu adeti biliyordum :) yumurtaları hazırladığın pakete bayıldım canım. Kenan'a sağlıklı ve güzel bir ömür, Duru'ya da acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Sibelcim benim annemde süt verir... :)Yaş nereye geçiyor dur daha...
    Yeşimcim teşekkür ederim,Duru bu arada iyileşti çok şükür ama çok huysuz,işe başladım diye mi yapıyor bilmem...

    YanıtlaSil
  8. Ahh kıyamam olabilir annesi, seni özlediği içindir huysuzluğu. Üzülme alışır o da.

    YanıtlaSil
  9. bu adeti bende biliyorum fakat sizin sunumunuz çok mükemmel olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...