Lilypie Second Birthday tickers

keksiz böreksiz blog olmaz deyip mısır ekmeği tarifi


Keksiz,böreksiz,çöreksiz blog olmaz deyip bende en sevdiğim tatlardan biri olan mısır ekmeği tarifini(has :) ) sizlerle paylaşayım dedim.Dün gece balık vardı(hiç sevmeyiz ailece) ve yanında olmazsa olmazı mısır ekmeği tabiki...
Sitemizin adı ana başlığı BİZİ NE MUTLU EDER?,e biz hanımları özellikle mutlu eden şeylerden biride yemek değil midir?Aslında aynı zamanda erkeklerin kalbine giden yoldur yemek...İşte bu yüzden yemek yemek bizi çok mutlu eder...
Bu sebeple işte nefis bir ekmek tarifi.Öyle ekmek dediğime bakmayın çörek gibi lezzetli,yani çayın yanına bir dilim mısır ekmeği ve peynirle rahatlıkla ikram edilebilir.Ki ben öylede yapıyorum ve insanlar bayılıyor...Israrla tavsiye ederim.


Tarife gelince,
3 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
tuz

Tüm malzemeleri kek yapar gibi kaşıkla iyice karıştırıyoruz.Yanlız kek hamurundan çok daha yoğun ve sert bir karışım oluyor.Yani biraz karıştırması biraz zor oluyor.Kek kalıbını ben herzaman tereyağı ile yağlarım,sanki çok daha lezzetli oluyor.Karışımı tereyağ ile yağlanmış kalıba döküp,kaşığın tersiyle biraz sertçe yayıyorum.180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişiyor.Öyle çok kabarmasını beklemeyin,aksine ekmek az kabarıp çatlıyor,rengi altın rengi gibi olduğunda bıçakla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Yine kekler gibi fırından çıkarıldıktan 5 dk sonra kalıbından çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine saglik, balik dedin beni mahvettin. Bizde ailecek ayni sizin gibi bayiliriz. Misir ekmegin de super gorunuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım...Tavsiye ederim dene bence balık seviyorsanız...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...